Nagyvilág

Szent háborúra hív az al-Kaida-vezér

Élesen bírálta Franciaországot a világhálóra kihelyezett legújabb videoüzenetében Ajma az-Zavahri, az al-Kaida nemzetközi terrorhálózat második számú vezetője, mert ott betiltották a muzulmán nők testét és arcát eltakaró öltözet viselését nyilvános helyeken.

Az al-Kaida vezér felszólította a muzulmán nőket, hogy kezdjenek szent háborút a fejkendő megvédésére, “válaszul a világi Nyugat keresztes háborújára”. Azt állította, hogy a Franciaország és néhány európai ország által kezdeményezett szabályozás megkülönböztetést jelent a muzulmán nők számára.

A 47 percig tartó felvételen, amely szélsőségesek által működtetett honlapokon jelent meg szerdán, megemlékezett a szervezet harmadik számú vezetőjéről, aki egy amerikai rakétacsapásban halt meg családjával együtt idén májusban Pakisztánban.

Zavahri méltatta Musztafa Abu al-Jazid áldozatvállalását, majd azt állította, hogy bár sokkal több al-Kaida-fegyveres halt meg Irakban, mint amerikai, mégis az amerikaiak távoznak majd vereséggel a közép-keleti országból.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik