Nagyvilág

Berlusconi kakukkol és lányokat hozatna

A 73 éves olasz kormányfő, Silvio Berlusconi nagykövetek és vállalkozók előtt közölte: immár nem playboy, csak "play-old" azaz öregfiú.

A milánói Európai-Földközi-tengeri Fórumon a kormányfő azt is közölte a hallgatósággal: “Időnként hozzanak nekünk lányokat. Értékelni fogjuk, mert latinok vagyunk”. Majd széles mosollyal hozzátette: “igaz, már nem playboyok, legalábbis én már csak play-old vagyok”.

Mivel az állandóan napbarnított kormányfő szeret a csábító szerepében tetszelegni, tavaly a felesége beadta a válópert, és nyilvánosan a szemére vetette, hogy a politikus vonzódik a csinos fiatal nőkhöz.

Berlusconi beszédében azzal is eldicsekedett, hogy bevezette a diplomáciába a “kakukkpolitikát”, egy 2008-as tréfára utalva, amelynek Angela Merkel német kancellár volt az áldozata.

Amikor a német kancellár egy német-olasz csúcstalálkozóra érkezett Triesztbe, az olasz kormányfő egy lámpaoszlop mögé bújva “kakukk” kiáltással fogadta vendégét, amikor az melléje ért. “A kakukkpolitika lényege” – magyarázta Berlusconi -, hogy megértsük a többieket”, és “tüntessük el a nehézkes, bürokratikus politikai kapcsolatok jelentette korlátokat”.

A Földközi-tenger északi és déli partvidéke közötti “kapcsolatok nyújtotta rendkívüli lehetőségekre” utalva, Berlusconi egy másik viccet is megengedett magának. “A Földközi-tenger övezte Spanyolország győzelmével mi is bajnokok vagyunk” – mondta utalva arra, hogy Spanyolország nyerte meg a labdarúgó világbajnoki címet a vasárnapi johannesburgi döntőn, míg Olaszország már a csoportjából sem jutott tovább.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik