Nagyvilág

Nehéz évet jósolt a német kancellár

Csütörtökön nyilvánosságra hozott, hagyományos újévi üzenetében Angela Merkel annak a nézetnek adott hangot, hogy a 2010-es esztendő még rendkívül nehéz év lesz.

A német kancellár szerint nem lehet számítani arra, hogy a gazdasági válság gyorsan véget ér. “Sőt egyes dolgok még nehezebbek lesznek, még mielőtt jobbra fordulhat minden” – fogalmazott. Mindennek kapcsán Merkel hangsúlyozta, hogy ebben a helyzetben különösen szükség van arra az összetartásra, amelyet a németek 20 évvel ezelőtt a berlini fal leomlásakor, majd azt követően az ország újraegyesítésekor tanúsítottak.

Az ország, illetve a kormány előtt álló további feladatokról szólva a német kancellár hangsúlyozta a környezetvédelem fontosságát. A világméretű gazdasági válság nem jelenthet kifogást arra, hogy elódázzuk a klímaváltozás elleni harcot – fogalmazott Merkel.

Üzenetében Merkel köszönetet mondott mindazoknak a német katonáknak, rendőröknek, illetve az újjáépítésben részt vevő személyeknek, akik külföldön, így Afganisztánban teljesítenek szolgálatot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik