Nagyvilág

Slota magyar támadástól tart

Ján Slota, a Szlovák Nemzeti Párt (SNS) elnöke pénteken ismét élesen bírálta a magyar politikusokat, és azzal vádolta meg őket, hogy fel akarják számolni Szlovákia szuverenitását.

A nacionalista politikus, aki már régen jelent meg a nyilvánosság előtt, a közép-szlovákiai Tvrdosinban, a nyelvtörvényről tartott SNS-konferencia után figyelmeztetett a szlovák szuverenitás felszámolására irányuló állítólagos magyar erőfeszítésekre. Mint fogalmazott, Szlovákiának résen kell lennie a déli szomszéd lehetséges katonai támadásával szemben.

“Minden magyarnak csak egy a fontos, az, hogy eltöröljék Trianont, és elbúcsúzhatunk Szlovákiától mint szuverén országtól, mint szlovák államtól és a szlovákok nemzeti államától” – mondta Slota újságíróknak.

Slota értetlenségét fejezte ki, mondván, hogy miért volt szükség a közelmúltban 1400 katona, harci gépek, harckocsik bevonásával hadgyakorlatot tartani Magyarországon.

“Kevesebb hidat kell építeni a Dunán és az Ipolyon. Annyi van már belőlük, hogy ha a magyar hadsereg Dél-Szlovákiába behatolna, semmiféle pontonhídra nem lenne szüksége” – idézte a szlovák politikust a Pravda című újság internetes oldala.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik