Nagyvilág

Segítünk az olasz újjáépítésben

Az osztrák Wolf Haus magyar leányvállalata szállítja az olasz Abruzzo tartományban december közepéig felépítendő 500 készház-technológiájú lakás válaszfalait, 138 millió forint értékben - mondta az MTI-nek Kujáni Péter a Wolf-System Építőipari Kft. divízió vezetője.

A Wolf Haus 56 pályázó közül nyerte el az 500 lakás felépítését, úgy, hogy a 42,4 millió eurós projektből az alapozást végző olasz fővállalkozó 15,9 millió, míg a készházakat szállító Wolf 26,5 millió euróval részesedik. Az osztrák cég odahaza, továbbá Lengyelországban és Magyarországon rendelkezik gyártóhellyel, így a feladatot elosztotta a leányvállalatai között. A magyar cégre jutott az 500 lakás válaszfalainak elkészítése, 138 millió forint értékben.

Az idő szorít, hiszen december közepére beköltözhetővé kell tenni az utolsó lakást is. Kujáni Péter elmondta, hogy az első négyszer 25 lakás földszinti válaszfalait már a múlt héten útnak indították, kedden küldték az első emelet, pénteken pedig küldik a második emelet válaszfalait is. Az olasz hatóságok felmentést adtak a hétvégi kamion stop alól a házakat szállító kamionoknak – tette hozzá.

A Wolf házak már bizonyítottak korábban Umbriában, vagy a sűrű szeizmikus rengéseket átélő Görögországban. A mostani épületek is földrengésbiztosak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik