Nagyvilág

Két holttest a 447-es járatról

Két, az Atlanti-óceánba zuhant Air France-járatról származó férfi holttestet és repülőgéproncsokat találtak brazil kutatóalakulatok szombaton - jelentette be a brazil légierő szóvivője.

“Ma reggel megerősítették, hogy a vízből roncsokat és holttesteket emeltek ki, melyek az Air France 447-es járatáról származnak” – közölte Jorge Amaral ezredes az északkelet-brazíliai Recifében tartott sajtóértekezleten.

Az a hely, ahol a holttesteket és roncsokat megtalálták, mintegy 1200 kilométerre északkeletre található a brazíliai szárazföldtől, 70 kilométernyire délre attól a helytől, ahol az Air France-gép az utolsó jelzéseket leadta. A pünkösdhétfőn lezuhant A-330/200-as légibuszon 32 országból 216 utas – köztük négy magyarországi és egy szlovákiai magyar – valamint 12 főnyi személyzet utazott.

Az első holttestet egy repülőgép, a másodikat egy korvett fedezte fel – mondta a szóvivő, hozzátéve, hogy férfi holttestekről van szó. Nemzetiségüket egyelőre nem ismerik.

Találtak a tengerben a roncsok között egy, a járatnak megfelelő sorszámmal ellátott ülést, de ezzel kapcsolatban még várják az Air France megerősítését. Találtak továbbá egy bőr aktatáskát, benne az Air France szóban forgó járatára szóló repülőjeggyel, valamint egy hátizsákot. Előkerültek oxigénpalackok is. A holttesteket és a roncsdarabokat egyelőre a brazíliai Fernando de Noronha szigetére szállítják.

A légierő szóvivője gyakorlatilag kizárta, hogy öt nappal a szerencsétlenség után még túlélőkre bukkanhatnak.

A francia légitársaság 447-es, Rio de Janeiróból Párizsba tartó járata eddig ismeretlen okból zuhant az óceánba. Ez volt a legsúlyosabb repülőgép-szerencsétlenség a világon 2001 óta, és a legnagyobb katasztrófa az Air France 75 éves történetében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik