Nagyvilág

A hó okoz káoszt Németországban

Valóságos közlekedési káoszt okozott a hétfő reggelig tartó szakadatlan hóesés és a fagy Németország számos tartományában.

A hatóságok közlése szerint az ország északi és középső tartományaiban a reggeli órákban több autópályát lezártak, másutt pedig óriási dugók keletkeztek.

Észak-Rajna-Vesztfáliában és Türingiában, valamint Szász-Anhalt tartományban a leesett mintegy 30 centiméteres hó, valamint a jegesedés következtében több helyen megbénult a vasúti közlekedés is, ezrek csak késve vagy egyáltalán nem jutottak el munkahelyükre.

A téli ítéletidő néhány repülőtéren fennakadásokat okozott a légi közlekedésben, a düsseldorfi repülőteret például a le-, illetve felszállópályák használhatatlansága miatt kora reggel lezárták.

A hóesés, valamint az utakon keletkezett tükörsima jég hétfőre virradó éjszaka és a reggeli, illetve kora délelőtti órákban több mint 100 közlekedési balesetet követelt, s többen könnyebben megsérültek.

A hatóságok a következő napokra folytatódó hóesést és rendkívüli hideget, éjszakára akár mínusz 20-22 fokot jósolnak, s mindennek alapján további súlyos közlekedési fennakadásokkal számolnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik