Nagyvilág

Saját anyját is befalazta az amstetteni rém

Josef Fritzl bosszút állt anyján, mert sosem kapott szeretetet tőle, csak ütleget és megaláztatást - derül ki azokból a beszélgetésekből, amelyeket a pszichiátriai vizsgálat során folytattak vele.

A ma 73 éves férfinek rögeszméjévé vált, hogy az anyja valójában sosem akarta őt megszülni, csak bizonyítani akarta, hogy nem meddő. Gyerekkorában sokszor megverte és megrugdosta, míg véresen el nem terült a földön. Végül annyira meggyűlölte az anyját, hogy házuk felső szintjén bezárta egy szobába, az ablakot befalazta, és éveken át ott tartotta “fogolyként”, egészen az asszony 1980-ban bekövetkezett haláláig.

Négy évvel később a mérnök végzettségű férfi már a lányát zárta be a ház pincéjébe, és huszonnégy éven át vérfertőző viszonyra kényszerítette őt. A világszerte nagy port felvert amstetteni eset áprilisban robbant ki. Akkor derült fény arra, hogy Josef Fritzlnek hét gyermeke született a ma 42 éves Elisabethtől.

A pszichiátriai vizsgálat megállapította, hogy a “szörnyeteg” beszámítható állapotban követte el tettét, végig tudatában volt cselekedete súlyának és következményének. A szakértő, Adelheid Kastrner linzi pszichiáter hat alkalommal folytatott beszélgetést a gyanúsítottal, aki elmondta azt is, hogy Elisabethet sosem tekintette lányának, sokkal inkább asszonyának vagy partnerének.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik