Nagyvilág

Kényszerleszállást hajtott végre egy ausztrál gép

Kényszerleszállást hajtott végre a Qantas ausztrál légitársaság egyik légörvénybe került repülőgépe kedden Ausztrália északnyugati partvidékén; az incidensben negyven ember megsérült - közölte a rendőrség.

Az Airbus A320 típusú gép Szingapúrban szállt fel, és a nyugat-ausztráliai Perthbe tartott 370 utassal a fedélzetén. A gép útközben vészjelzéseket adott le, majd Exmouth városban kényszerleszállást hajtott végre, s biztonságban földet ért.

Tíz sérült állapota súlyos, őket az exmouthi kórházba szállították, a többi utas a repülőtéren várja, hogy a légitársaság egy másik gépével továbbutazhasson. Az első hírek még arról szóltak, hogy “incidens” – valamilyen rendkívüli esemény – történt a gépen, emiatt szakította meg útját. Az incidens természetéről akkor még sem a rendőrség, sem a légitársaság nem tudott nyilatkozni.

Júliusban a Qantas egyik Boeing 747-es utasszállítója hajtott végre kényszerleszállást Manilában, a Fülöp-szigetek fővárosában, miután 8800 méteres magasságban felrobbant egy oxigénpalack a poggyásztérben, és három méter széles rést ütött a géptörzsön. A 365 utas közül senki sem sérült meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik