Nagyvilág

Felrobbantottak az oroszok egy vasúti hidat?

A grúz belügyminisztérium szombati közlése szerint orosz katonák felrobbantottak egy vasúti hidat a grúz fővárostól, Tbiliszitől mintegy 45 kilométerre. Moszkva cáfol.

Mint Sota Utiasvili szóvivő elmondta, a hidat Tbiliszitől nyugatra, Kaszpi város térségében robbantották fel, “megbénítva a grúziai vasúti hálózatot”. Független forrásokból nem lehetett megerősíteni a hírt.

A brit hírügynökség tudósítója szemtanúja volt, amint orosz páncélozott szállítójárművek és orosz katonák a szakadár Dél-Oszétiához közel fekvő Goriból pénteken a szóban forgó térségbe vonultak.

Az orosz vezérkar Moszkvában szinte azonnal cáfolta a hídrobbantásról szóló grúz bejelentést. Anatolij Nogovicin vezérezredes, az orosz vezérkari főnök helyettese szokásos napi sajtóértekezletén azt közölte, hogy “az elmúlt 24 órában nem voltak harci cselekmények a grúz-abház és a grúz-déloszét konfliktusok körzetében, s az orosz csapatoknak nem voltak veszteségeik”.

Állítása szerint az orosz egységek jelenleg humanitárius akciókban vesznek részt túlnyomórészt. Nogovicin a hídrobbantást cáfolva leszögezte, hogy az orosz hadsereg nem hajt végre támadó akciókat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik