Nagyvilág

Koncerten robbantottak Minszkben

Robbanás történt péntek hajnalban Minszkben egy szabadtéri ünnepi koncerten, amelyen részt vett Aljakszandr Lukasenka fehérorosz elnök, a detonációban megsebesült 37 ember.

A robbanás a főváros központjában rendezett Függetlenség Napi koncerten történt. Uladzimir Naumau belügyminiszter szerint robbanószerkezet lépett működésbe. Feltételezések szerint házi készítésű pokolgép robbant fel, a helyszínen csavarok és anyacsavarok hevernek szanaszét. A sebesültek jobbára repeszek okozta lábsérüléseket szenvedtek, őket minszki kórházakba szállították. A belügyminiszter szerint vannak köztük olyanok, akik súlyosan megsebesültek a robbanásban.

Anatolij Kulesov minszki rendőrkapitány közölte: legvalószínűbb, hogy huliganizmus áll a bűncselekmény hátterében. Szemtanúk szerint a robbanás miatt nem szakadt meg a koncert, rendőrök lezárták a helyszínt, majd érkeztek egymás után a mentőkocsik. A robbantás helyszínét felkereste Lukasenka elnök is.

Hasonló robbantás történt három évvel ezelőtt az ország északi részén fekvő Vityebszk városában, akkor 46-an sebesültek meg a detonációban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik