Nagyvilág

Tony Blair bliccelt

Érvényes jegy nélkül utazott vonaton Tony Blair volt brit kormányfő, mégsem kellett büntetést fizetnie. Az eset hétfőn történt a londoni Heathrow repülőtérre tartó expresszen. A Heathrow Express vasútvonalat Blair avatta fel még 1998-ban.

A menetjegyet egy expresszvonat első osztályán kérték az 54 éves politikustól. Blairnek nem volt jegye és készpénz vagy hitelkártya sem volt nála, hogy vegyen egyet. Testőrei rögtön jelezték, hogy kifizetik helyette a 24,5 fontot (7 600 forint), de a kalauz elhárította a felajánlkozást és büntetés nélkül elengedte a bliccelőt.

Blair rendben elrepült Amerikába előadást tartani, több utas pedig panaszt tett a vasúttársaságnál, amiért külön bánásmódban részesítették a volt miniszterelnököt. “Nem igazságos, hogy kivételeznek vele. Ki kellene küldeni neki a számlát a büntetésről” – mondta ez egyik panaszos a The Daily Mailnek. A lap szerint a Heathrow Expressnél vizsgálják az esetet. Blair szóvivője útján leszögezte, hogy szívesen vett volna jegyet a helyszínen és még most is nagyon szívesen fizetne.

Tony Blair 2007 júniusában mondott le a miniszterelnöki tisztségről, és azóta csak az előadásaival nagyjából félmillió fontot keresett. Két pénzügyi óriáscéghez, a JP Morgan befektetési bankoz és a svájci Zurich biztosítótársasághoz is elszegődött tanácsadónak, összesen évi kétmillió font javadalmazásért.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik