Nagyvilág

Lakóházra zuhant Angliában egy kisrepülőgép

A délkelet-angliai Kent grófságban szerencsétlenül járt sugárhajtású kisrepülőgép teljesen kiégett. A balesetben a gépnek mind az öt utasa életét vesztette.

A Cessna Citation 501-es típusú kétmotoros gép a Farnborough melletti Biggin Hill repülőtérről szállt fel, két pilótával és három utassal a fedélzetén, és Franciaország felé tartott. A felszállás után alig néhány másodperccel azonban az egyik pilóta hajtóműhiba miatt vészhelyzetet jelentett, és közölte, hogy visszatérnek a repülőtérre. Ám néhány másodperccel később a rádióadás elnémult, és a gép kigyulladt.

A kisrepülő a Broadwater Gardens nevű lakónegyed egyik házára zuhant rá és – mivel tele volt töltve üzemanyaggal – azonnal felrobbant. A repülőgép mind az öt utasa életét vesztette, azonban sem a házban, sem a környékén nem sérült meg senki.

A városban lakó szemtanúk beszámolója szerint úgy tűnt, mintha a pilóták igyekeztek volna elkerülni a legsűrűbben lakott negyedeket. A gép – rendkívül alacsonyan, teljesen felpörgetett hajtóművekkel – legalább kéttucatnyi ház felett elhúzott, mielőtt meredek szögben, orral előre lezuhant volna.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik