Nagyvilág

Tízezrek védték a keresztény családot

Hatalmas tömeg, egyes hírek szerint több tízezer, más források szerint több százezer ember gyűlt össze vasárnap a spanyol fővárosban a madridi érsekség által szervezett tömegmegmozduláson "a keresztény családi értékek védelmében".

XVI. Benedek pápa a Vatikánból a vasárnap déli úrangyala imádság során élőben szólt a madridi tömeghez a téren elhelyezett hatalmas kivetítőkön keresztül. A katolikus egyházfő spanyolul köszöntötte az egybegyűlteket, és hangsúlyozta: “érdemes a család, a házasság és Isten legértékesebb teremtménye, az emberi lény érdekében fáradozni”. XVI. Benedek arra biztatta az embereket, hogy az emberi életnek méltóságot adó morális értékek tiszteletben tartásával neveljék fel gyermekeiket. A pápa kiemelte: “a család alapját a férfi és a nő felbonthatatlan szövetsége képezi, az a kiváltságos környezet, amelyben az emberi élet létrejön és védelmet talál kezdetétől fogva egészen természetes végéig”.

A katolikus egyház több alkalommal bírálta José Luis Rodríguez Zapatero spanyol miniszterelnök kormányát a melegházasságok elismeréséért és a válások megkönnyítéséért.

“Egy olyan társadalomban, ahol a válások száma ugrásszerűen megnőtt, és szinte meghaladja a házasságok számát, súlyos helyzet állt elő, és ez késztet minket arra, hogy nyilvános állásfoglalást tegyünk” – mondta Antonio Maria Rouco Varela madridi érsek az ABC konzervatív napilap vasárnapi számában megjelent interjúban.

A madridi rendőrség és a belügyminisztérium jelezte, hogy nem fog adatokat közölni arról, hányan vettek részt a vasárnapi tömegmegmozduláson, amelyre Spanyolország minden részéből érkeztek családok. A hatalmas tömeg a Plaza de Colon nevű központi téren gyűlt össze, és a részvevők megtöltötték a környező utcákat is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik