Nagyvilág

Iránban van a két izraeli katona

Iránba vitték a több mint egy éve a libanoni síita Hezbollah milícia fogságába esett két izraeli katonát, és elképzelhető, hogy egy Németországot is érintő fogolycsere keretében szabadon engedik őket.

A két izraeli katona Libanonból Iránba történt átszállítását a Forradalmi Gárda elit alakulatának számító al-Kudsz hadosztály hajtotta végre. Az újságnak nyilatkozó forrás arról nem árult el részleteket, hogy a katonák átszállítása mikor és mely országok érintésével történt.


Az iráni illetékes elképzelhetőnek tartotta, hogy fogolycsere keretében szabadon engedjék a két izraeli katonát, és utalt arra, hogy Németországban múlt héten döntöttek arról: elengedik azt az iráni férfit, akit életfogytig tartó börtönbüntetésre ítéltek négy iráni kurd ellenzéki 1992-ben történt meggyilkolása miatt.


Az izraeli kormány egyik magas rangú illetékese cáfolta és “értelmetlennek nevezte” az arab lapban megjelent állításokat.
Eldad Regevet és Ehud Goldvasszert tavaly nyáron rabolta el a libanoni Hezbollah izraeli területen, a zsidó állam és Libanon határa mentén, s ezután 34 napig tartó háború tört ki Izrael és a radikális milícia között.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik