Nagyvilág

Castro szerint Bush „szeretetéhes”

Újabb Fidel Castro által írt cikket tettek közzé kedden a kubai hivatalos szervek, melynek a betegeskedő államfő a „Szeretetéhség” címet adta.

Castro, aki előző nap fogadta Hugo Chávez venezuelai elnököt, legújabb elmélkedésében, George Bush amerikai elnök albániai és bulgáriai fogadtatását és ennek kapcsán a koszovói függetlenség kérdését boncolgatta.

Castro úgy véli, hogy a koszovói függetlenségi törekvésekkel „Szerbia nemcsak súlyos politikai, hanem gazdasági csapást is szenved”, és szerinte Albánia „a szélsőbaloldaltól eljutott a szélsőjobboldalig”.

Ez volt március óta a 17. cikk, amely a hatalmat tavaly nyáron öccsének, Raúlnak ideiglenesen átadó Castro neve alatt megjelent Kubában. Chávez hazautazása előtt egy televíziós beszédben úgy vélekedett, hogy a kubai elnök „csaknem teljesen felépült, de hegyet mászni még nem tudna”, ám „közeleg az óra, amikor Castro ismét fel akarja venni egyenruháját”.


A kubai elnök utoljára tavaly július 26-án jelent meg a nyilvánosság előtt, első műtétje előtt egy nappal. Lábadozásának kezdete óta csak álló- vagy mozgóképek (hat videó) jelentek meg róla, a tényleges hatalmat pedig öccse, Raúl gyakorolja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik