Nagyvilág

Halálos tűz egy öregotthonban

Legkevesebb hatvanhárman meghaltak és huszonheten megsérültek kedd reggel egy öregek otthonában a dél-oroszországi Kubány térségében, Kamisevackaja faluban – jelentették orosz hírügynökségek helyi katasztrófavédelmi vezetőkre hivatkozva.

A korábbi jelentések szerint az öregek otthonában, amelynek 93 lakója volt, ötven halálos áldozatot követeltek a lángok. A hálótermeknek otthont adó épület teljesen leégett, a lángok 1000 négyzetméteres felületre terjedtek ki.

Pjotr Jefremov, a Krasznodari terület katasztrófavédelmi főosztályának vezetője szerint harminchárom embert sikerült élve kimenteni. A tábornok elmondta, hogy az épületet nemrégiben újították fel, és korszerű tűzvédelmi rendszerrel látták el. Mint mondta, az őr csak a tűzvédelmi rendszer harmadik jelzése után, a füstöt észlelve riasztotta a tűzoltókat.

A rendkívüli helyzetek minisztériumának illetékesei szerint a tűz moszkvai idő szerint röviddel hajnali egy óra után (közép-európai idő szerint hétfő este 23 után) keletkezett, de a legközelebbi – több mint 50 kilométerre lévő – tűzoltólaktanyából a tűzoltók csak egy órával később értek a helyszínre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik