Nagyvilág

Ötvenhatan haltak meg az újabb bagdadi merényletben

Legkevesebb ötvenhatan vesztették életüket vasárnap Bagdad egyik, többségében síiták lakta negyedében egy kettős pokolgépes merénylet következtében - közölték iraki biztonsági források.

Beszámolójuk szerint két autó robbant fel gyors egymásutánban az iraki főváros Újbagdad (Bagdad Dzsadída) nevű kerületében egy piacon. A két gépkocsi egymástól húsz méterre volt. Az elsőként felrobbantott jármű a piactér közepén, a másik pedig egy elektronikai szaküzlet előtt parkolt. A robbanások piaci standokat romboltak le. A detonációkban legkevesebb százhuszonheten sebesültek meg. Egy fotóriporter szerint a kettős robbantás az ott áthaladó amerikai katonák ellen irányulhatott.

A merénylet nem sokkal azt követően követték el, hogy amerikai hadsereg illetékesei közölték: Bagdadban csökkent az erőszakos cselekmények száma azóta, hogy beindították az iraki-amerikai biztonsági terv keretében zajló felgöngyölítő műveleteket.

A kettős robbantással nagyjából egy időben Bagdad egy másik, ugyancsak síiták lakta negyedében, Szadrvárosban egy robbanószerkezettel megrakott teherautó áttört egy rendőrségi ellenőrzőpontot. Ebben a merényletben legkevesebb egy ember halt meg és tízen sebesültek meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik