Nagyvilág

Robbantottak az afganisztáni magyar csapat közelében

Távirányítású robbanóeszköz lépett működésbe az Afganisztánban állomásozó magyar csoport közelében, személyi sérülés nem történt - közölte a Honvédelmi Minisztérium szombaton.

A robbanás magyar idő szerint reggel öt órakor történt az ISAF nemzetközi erők által használt útvonalon, két páncélozott harcjármű között – tájékoztatta a távirati irodát az tárca. A magyar Tartományi Újjáépítési Csoport egyik egysége, felelősségi területén útvonal-felderítő járőrfeladatot hajtott végre, amikor Pol-e Khumritól tíz kilométerre északra rádió-távirányítással működésbe hozott robbanóeszköz robbant a csoport közelében.

A közlés szerint a járőrcsoport katonái az előírásoknak megfelelően biztosították a helyszínt. Egy gyorsreagálású csoport átvette biztosítási feladatokat, a tűzszerészek pedig átvizsgálták a helyszínt és összegyűjtötték a bizonyítékokat. A PRT állományából kijelölt bizottság, az afgán rendőrséggel és a nemzetbiztonsági szervekkel közösen megkezdte az eset kivizsgálását, amely jelenleg is tart – közölte szombaton délelőtt a tárca.

A közlés szerint a támadás során személyi sérülés nem történt, valamint anyagi kár sem keletkezett.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik