Nagyvilág

A pakisztáni parlament volt a célpont

A pakisztáni parlamentre irányzott két rakétát fedeztek fel a biztonsági erők csütörtökön Iszlámábádban. A tűzszerészek hatástalanították a lövedékeket.

Nevük elhallgatását kérő biztonsági tisztségviselők szerint két rakétát és a kilövésükhöz szükséges rakétavetőt – egyes jelentések szerint kettőt is – találtak az iszlámábádi törvényhozással szemben fekvő, fákkal és bokrokkal szegélyezett parkban. A tűzszerészek hatástalanították a fél méter hosszú, mobiltelefonhoz kapcsolt – azaz a jelek szerint távirányítású indítószerkezettel felszerelt – lövedékeket.

A parlament közelében található a miniszterelnöki rezidencia és Pervez Musarraf tábornok-elnök hivatala, valamint több minisztérium. A rendőrség több személyt őrizetbe vett, akiket jelenleg kihallgatnak – tette hozzá az egyik tisztségviselő.

A rakétákat néhány órával azután fedezték fel, hogy ismeretlen okból nagy erejű robbanás történt az Iszlámábád tőszomszédságában fekvő és a hadsereg főhadiszállásának is otthont adó nagyvárosban, Ravalpindiben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik