Nagyvilág

Legkevesebb nyolc áldozata van a kirkuki robbantásnak

A észak-iraki Kirkukban történt egy vagy több pokolgéprobbanásban legkevesebb nyolc ember halt meg kedden – közölték rendőrségi és kórházi források.

A brit, francia és amerikai hírügynökségek tudósításai sok ponton, például a robbanások számában is eltérnek.

A brit jelentés

A brit hírügynökség jelentése szerint három pokolgépet robbantottak fel az olajvárosban. Az egyikkel a merénylők egy rendőrjárőrt vettek célba, a másikkal azt az embertömeget, amely az előző robbanás helyszínén gyűlt össze, a harmadikat pedig a városi rendőrkapitányság főbejáratánál hozták működésbe. E jelentés szerint nem tudni, hogy a pokolgépeket öngyilkos merénylők robbantották-e fel, vagy gépkocsiba rejtve helyezték el.

A francia jelentés

A francia hírügynökség jelentése szerint egy robbanás történt, és annak tíz halálos, illetve húsz sebesült áldozata van. A pokolgépet gépkocsiba rejtették, és az autót egy piacon állították le egy olyan városrészben, amelyben többségükben síita muzulmán vallású türkmének laknak.

Az amerikai jelentés

Az amerikai hírügynökség arról számolt be, hogy két pokolgép robbant fel a városban, legkevesebb 15 ember halt meg, és további 15 megsebesült. Az első szerkezetet gépkocsiban helyezték el, és egy rendőrjárőrt támadtak meg vele a belvárosban. Ebben a robbanásban tíz ember halt meg, köztük nyolc rendőr és két polgári személy. A sebesültek között egy rendőr ezredes és 8 polgári személy van. Később egy gépkocsiban ülő öngyilkos merénylő be akart jutni a rendőrkapitányság területére, de az őrök tüzet nyitottak rá, majd az autó felrobbant. Ebben a detonációban két rendőr és három polgári személy halt meg, másik hat pedig megsebesült.

Az etnikailag nagyon tagolt Kirkukot mindeddig elkerülték a terrortámadások, ellentétben Bagdaddal és Moszullal.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik