Nagyvilág

Irán fájdalmas következményekkel számolhat

Ehud Olmert izraeli ügyvezető kormányfő vasárnap felszólította a nemzetközi közösséget: tegyen meg minden szükséges intézkedést annak megakadályozására, hogy Irán atomfegyvert fejlesszen ki. Washington ismét fenyegetőzött.

Az Amerikai Izraeli Közügyek Bizottsága (AIPAC) Izrael-barát amerikai lobbiszervezet washingtoni közgyűlésén sugárzott videoüzenetében Ehud Olmert hangsúlyozta, hogy “Irán az egész civilizált világ számára veszélyt jelent”. Mahmúd Ahmadinezsád iráni elnök azon kijelentéseire utalva, amelyek szerint Izraelt le kellene törölni a térképről, Olmert kijelentette: “minden intézkedést meg kell hozni annak érdekében, hogy egy ilyen vezető ne tegyen szert bennünket és más országokat fenyegető atomfegyverre”.

Az ügyvezető kormányfő üdvözölte az amerikai támogatást és különösen John Boltonnak, az Egyesült Államok állandó ENSZ-képviselőjének a támogatását, aki szintén felszólalt az AIPAC közgyűlésén.

John Bolton leszögezte: az iráni rendszert figyelmeztetni kell, hogy ha továbbra is az nemzetközi elszigetelődés útján halad, “kézzelfogható és fájdalmas következményekkel” számolhat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik