Nagyvilág

Európában ismét gyilkolt a tél

Ismét számos emberéletet követelt pénteken Európában a zord időjárás. Lengyelországban, Ukrajnában és Oroszországban különösen kritikus a helyzet.

39-en haltak meg az elmúlt 24 órában Ukrajnában, szombati kezdete óta a hideghullám összesen 220 emberéletet követelt. Lengyelországban csütörtökön hatan haltak meg, nyolc nap alatt összesen 69, a tél eleje óta pedig 191 áldozata volt a hidegnek. Oroszországban a Sztavropoli terület egyik falujában heten fulladtak meg, mert egy család, hogy ne szökjön ki a meleg, elzárta azt a csövet, amelynek az égéstermékeket kellett volna elvezetnie a gáztűzhelyből.

Máshol sem jobb a helyzet

Horvátországban egy ötvenes éveiben járó nőt találtak megfagyva az ország északnyugati részén fekvő Pulában, öt nap alatt így háromra emelkedett a tél áldozatainak száma – közölte a rendőrség. Péntek reggel némileg enyhült az idő, főként az Adriai-tenger partvidékén. A meteorológusok előrejelzése szerint a hét végére visszatér a hideg.

Németországban egy hajléktalan holttestére találtak rá az ország nyugati részében fekvő Gelsenkirchenben, vele együtt heten haltak meg a múlt hét vége óta. Nyugat-Európában – Olaszország északi és Svájc déli részén – hóviharok okoznak zavarokat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik