Nagyvilág

Elsodort az ár egy halőrt

Halálos áldozata is van a Somogy megyei özönvízszerű esőzéseknek. A tapsonyi halastóba fulladt egy halőr, amikor a zsilipet akarta megnyitni, hogy ne szakadjon át a gát.

A tapsonyi halastó a hétvégi esőzések miatt telt meg. A helybeliek homokzsákokkal akarták körülvenni a tavat, estére már csak a halőr dolgozott. A férfi valószínűleg azért ment be a vízbe a Híradó értesülései szerint, mert észrevette, hogy a gát bármikor átszakadhat. Szerette volna megnyitni a zsilipet, az azonban beragadt. Ekkor sodorta el az ár.

Dunántúlon javult az esőzések utáni belvízhelyzet, utómunkálatok folynak; a Csongrád megyei Tápén viszont továbbra is mintegy százharminc lakóházat veszélyeztet a belvíz.

Hét ember holttesttét már megtalálták Székelyudvarhelyen és környékén – jelentette szerda délelőtt a román közszolgálati rádió. A keresést tovább folytatják, mivel még nincs hír minden eltűntről. A székelyudvarhelyi válságstáb hajnalban döntött arról, hogy az árvíz egyre növekvő szintje miatt megkezdi a Szombatfalva nevű városrész kiürítését – közölte a helyi városháza szóvivője.

Az özönvízszerű esőzések okozta áradások, sár- és kőlavinák a hét vége óta Ausztriában három, Svájcban pedig hat ember életét oltották ki. A meteorológiai előrejelzések szerint a két országban szerdától várható a csapadék mérséklődése. Bajorország továbbra is katasztrófa sújtotta övezet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik