Nagyvilág

British Airways: az európai járatoknál helyreállt a rend

A British Airways légitársaság, egy nappal korábban a tervezettnél, már hétfőtől minden Nagy-Britannián belüli és európai járatát elindítja és érkezteti a londoni Heathrow repülőtéren, ahol a hét végén sztrájk bénította meg a forgalmat.

A British Airwaysnél azt is közölték hétfőn, hogy a földrészközi járatoknál a menetrend szerinti forgalom 95 százaléka várható hétfőn, a teljes forgalmat szerdára tervezik helyreállítani.

A csütörtöki és pénteki sztrájk miatt visszamaradt utasok közül az a 70 ezer ember is, akit vasárnap estig még nem tudtak elvinni, már kapott új jegyet, közölték.

A múlt héten a British Airways földi kiszolgáló személyzete szolidaritási sztrájkot tartott, miután a cég egyik beszállítója, a fedélzeti élelmezésről gondoskodó Gate Gourmet vállalat elbocsátotta 660 dolgozóját. Hétfőn folytatódnak a tárgyalások a dolgozók képviselői, a brit szállítómunkás szakszervezet (TGWU) és a Gate Gourmet vezetői között.

A londoni Daily Mirror című lap hétfőn közölte értesülését, amely szerint a Gate Gourmet vezetői már tavaly kidolgoztak egy tervet a dolgozók provokálására, avégett, hogy sztrájkba kergessék őket, ami megkönnyíti az elbocsátásokat. A Gate Gourmet cégnél cáfolták, hogy efféle tervet valósítottak volna meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik