Közélet

Kirúgták az MSZP sajtófőnökét

Nyakó István a pereskedésbe torkollt MSZP-DK perpatvar áldozatául esett.

Perbe torkolló perpatvar bontakozott ki az MSZP és a DK között, aminek a szocialista párt sajtófőnöke, Nyakó István esett áldozatául.

Mint korábban megírtuk, az MSZP-közeli Civilhetes blog arról számolt be, hogy Gréczy Zsolt DK-szóvivő fideszes politikusokkal tárgyalt egy szekszárdi pincészetben, amit a szocialisták szekszárdi szervezete megosztott a Facebookon. Gréczy tagadta a találkozót és közölte: bíróságra viszi az ügyet, hogy tisztázza magát. Mindez abból a szempontból kellemetlen a két pártnak, hogy intenzív tárgyalások folynak köztük az egyéni választókerületek elosztásáról.

A pereskedésre az MSZP pikírt közleménnyel reagált, azt írták:

ha minden, az MSZP számára sértő és igaztalan Facebook bejegyzés után feljelentenénk a DK-t, akkor Handó Tündének külön táblabíróságot kellene felállítani az ügyek tárgyalására.

Hozzátették: ha Gréczy úgy érzi, hogy „bírói döntés kell arról, hogy soha nem járt a szekszárdi pincészetben, lelke rajta”.

Molnár Gyula pártelnöknek viszont nem tetszett a közlemény hangneme, Facebook-oldalán azt írta: az Orbán-kormányt csak jóhiszeműen kötött szövetséggel lehet legyőzni, márpedig a jóhiszeműség és a bizalom sérült „egy helyi vita kapcsán ma átgondolatlanul kiadott rossz stílusú közlemény miatt”.

Most a jövőt építjük, ezt múltbéli vélt vagy valós sérelmek miatt nem engedhetem kockáztatni. Ezért a felelőst a mai nappal felmentettem a munkavégzés alól

– írta, nyilvánvalóan a közlemény kiadójára célozva.

Bár Molnár nem nevezte meg, a hvg.hu megtudta, hogy a felmentett felelős Nyakó István, az MSZP sajtófőnöke.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik