Közélet

Steiner Kristóf: Se nem koldultam, se nem ütöttem meg senkit, és nem kívántam senki halálát

Az Izraelben élő Steiner Kristóf közösségi oldalán számolt be arról, hogy börtönben töltötte a fél napját, miután egy nő azzal vádolta meg, hogy bántalmazta. A magyar író/tévést azonnal rabosították, még ügyvédet sem hívhatott, miközben azt sem tudta mi történik.

Letartóztatták Steiner Kristófot
Az izraeli rendőrség szerint egy nőt inzultált az utcán.

Habár a nő állítólag felismerte a külsejét, tetoválását, akcentusát, de még a kutyáját is, Steiner úgy gondolja, hogy feljelentője mentálisan zavart lehet.

Az engem vádoló nővel soha életemben nem találkoztam – vélhetően nagyon hasonlítok valakire, aki mindezt elkövette, és mivel ő is a bankban várakozott, ahol én épp ügyeket intéztem, egyszerűen rám hívta a zsarukat. Természetesen se nem koldultam, se nem ütöttem meg senkit, és nem kívántam senki halálát

– kezdte a hvg.hu-nak Steiner.

Azonnal letartóztattak, rabosítottak, és összesen hat órát töltöttem az őrsön – négyet egy cellában hat másik rabbal, másfelet kihallgatással, és fél órát azzal, hogy körbefotóztak és minden létező ujjamról lenyomatot vettek. Abszolút bűnözőként bántak velem.

A nyomozás még folyik, de Steiner Kristóf már a visszavágóra készül.

Természetesen számomra evidens, hogy amint bebizonyosodik az ártatlanságom, jön a visszavágó, és mindenkit felelősségre vonunk az ügyvédemmel és a párommal, aki ebbe a helyzetbe hozott minket.

Mindezen kellemetlenségek ellenére, úgy érzi sosem költözne vissza Magyarországra.

Imádom Budapestet, nagyon gyakran járok “itthonról haza”, és szívemen viselem a sorsunkat – a miénket, magyarokét. Visszaköltözni viszont nem tervezek – előbb indulnék neki a nagyvilágnak, vagy töltenék újabb 10 évet egy totál más helyszínen, legyen az India, New York, vagy egy kis görög sziget, mint hogy visszahelyezkedjek a kényelmes budapesti mindennapjaimba.

Nyitókép: 24.hu/Fülöp Dániel Mátyás

Ajánlott videó

Olvasói sztorik