Közélet

Az Erzsébet-táborok főnöke azt állítja, maga fizette a napi 110 ezer forintos villát

Információink szerint Hornyák Tibor, az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány (EKGYA) főtitkára szerdára kiköltözött abból a monoszlói luxusvillából, ahol az elmúlt hetekben lakott.

A 24.hu szerdán írta meg, hogy az Erzsébet-táborokat működtető egyházi hátterű alapítvány főnöke a Balaton-part egyik legdrágább szálláshelyét bérelte. Hornyák, aki tavaly óta egyszemélyben az alapítvány főtitkára és a gyermektáborok fenntartásáért felelős kft. ügyvezető igazgatója is, egy napi 110 ezer forintos bérleti díjjal hirdetett luxusvillából járt be dolgozni a zánkai táborba.

Bár az alapítványt már a cikk megjelenése előtt megkérdeztük, a szervezet csak szerda délután adott ki reagálást az ügyben.

Az EKGYA sajtóközleménye szerint a szervezet

nem bérelt ingatlant és semmiféle bérleti díjat nem finanszírozott a monoszlói ingatlannal kapcsolatban.

A közleményhez csatolták Hornyák néhány mondatos reakcióját is, amelyben azt állítja, hogy saját zsebből fizetett ki több mint egy hónapot a fővárosi szállodák árait megszégyenítő szálláshelyen.

A családommal minden évben belföldön nyaralunk. Munkám okán a szabadságomat nyáron nem vehetem ki, így az említett, zánkai táborhoz közeli ingatlant 35 napra, saját költségen, kedvezményes áron béreltem ki a családom számára. Így az idő alatt, amíg a feleségem és gyermekeim pihentek, én a zánkai és fonyódligeti táborokban is el tudtam végezni feladataimat

– állította Hornyák.

Amennyiben igaz a 35 napos bérlés, akkor annak ára 3,85 millió forint lenne a turisták számára több helyen is hirdetett alapáron.

Kiemelt kép: MTI/Nagy Lajos

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik