Közélet

A kormány szerint a Soros-szervezetek még az amerikai külügyet is megtévesztették

Megírtuk, hogy közleményt adott ki az Egyesült Államok külügyminisztériuma, amelyben azt írták: ha hatályba lép a civiltörvény, azzal Magyarország egy lépéssel távolabb kerül az Európai Unió és a NATO által képviselt közös elvektől és értékektől. A dokumentum szerint az USA aggódik amiatt, hogy a jogszabály igazságtalanul célozza és támadja a magyar civil társadalmat, olyan szervezeteket, amelyek a korrupció ellen harcolnak és a szabadságjogok védelmében dolgozna.

A miniszterelnöki kabinetiroda nem sokkal később reagált is az amerikaiak álláspontjára, közleményükben azt írják:

az USA-ban a Soros-szervezetek soha nem csinálhatnák azt, amit Európában.Szerintük az amerikai külügyminisztérium nyilatkozata újabb éles példája a kettős mércének, hiszen Amerikában sokkal szigorúbb törvény van érvényben, mint Magyarországon.

A külföldről finanszírozott szervezetek átláthatóságáról szóló törvény kapcsán kezdettől zajlik a Soros-szervezetek hathatós közreműködésével egy hazug, dezinformációs kampány a nemzetközi médiában.

Sajnálattal látják, hogy még az amerikai Külügyminisztériumot is sikerült megtéveszteni.

Ha hiteles képpel rendelkeznének a már kihirdetett törvényről, akkor tudnák, hogy a magyar törvény éppen amerikai mintára – a Fara-törvény, azaz a külföldi ügynökök regisztrációjáról szóló törvény (Foreign Agents Registration Act) alapján – született, de jóval enyhébb annál.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik