Közélet

Vízi filmstúdió épülhet Seszták miniszter városában

Lassan elkezdődhet a vízi filmstúdió kialakítása Kisvárdán, mely a tervek szerint 2018. április 20-ig készülhet – írta meg az mfor.hu. A város neve azért szerepel gyakran a hírekben, mert innen indult Seszták Miklós fejlesztési miniszter, a településen pedig számos fejlesztés indult el. Tavaly év végén összesen 6,8 milliárdot kapott fejlesztésekre a szabolcsi város.

A portál a közbeszerzési dokumentumok között bukkant rá arra az ajánlati felhívásra és bontási jegyzőkönyvre, melyben kivitelezőt keresnek a stúdiócsarnok felépítéséhez. eszerint csarnok a létesítendő filmpark építési engedély köteles, állandó jellegű épülete lesz. Tárgyi épületen kívül a területen egyéb építmények is találhatók, melyek egyenként is körbejárhatók. A tervezett, 5 méter magas épület egy könnyűszerkezetes acél csarnok, funkciójából adódóan a tehergépjárművek forgalmára közvetlen szabadba nyíló kapuk, a személyforgalom részére bejárati ajtók kerülnek beépítésre – írja az mfor.hu.

A stúdiócsarnok mellett a kültéri díszletek kivitelezőjét is keresi az ajánlatkérő, a Kisvárdai Várfürdő Fejlesztő Nonprofit Kft. A feladat egyedileg méretezett fém vagy fa vázra szerelt hordozó lemezre faragott épületstruktúrák kialakítása lesz. Összesen 162 darab kültéri díszletet kell majd megcsinálni 11 870 m2 felületen. Ezekkel párhuzamosan utak, sétányok kialakítására, valamint a csatornázási munkákra is lehet jelentkezni a dokumentumok szerint.

A stúdiócsarnokra és a kültéri díszletekre összesen nettó 480,8 millió forintot fognak költeni a beérkező ajánlatok bontási jegyzőkönyve alapján.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik