Közélet

Trükkös pár lopott a budapesti ékszerüzletből

Elterelték az eladó figyelmét, aranyat zsákmányoltak.

A két gyanúsított 2016. november 7-én ment be egy Budapest, XIII. kerületi ékszerüzletbe, ahol az eladó figyelmét elterelték, majd a férfi eltulajdonított egy aranygyűrűt. A rendőrök adatgyűjtést követően beazonosították a 45 éves D. Károlyt és társát, a 42 éves P. Évát, akiket 2016. november 29-én otthonukban fogtak el – írta meg a police.hu rendőrségi honlap.

Gyanúsítotti kihallgatását követően a férfit a nyomozók őrizetbe vették és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásának indítványozására, amelyet az illetékes bíróság 2016. december 2-án elrendelt. Társa szabadlábon védekezett az eljárás ideje alatt. Az ügy vizsgálata során a rendőrök megállapították, hogy D. Károly megalapozottan gyanúsítható további négy bűncselekménnyel is, amelyek alkalmával 2016 őszén fővárosi vendéglátóhelyekről lopott el különböző értékeket, így pénztárcákat, női táskákat, személyes iratokat.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XIII. kerületi Rendőrkapitánysága a férfival szemben lopás bűntett és lopás vétség, míg a nő ellen lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást befejezte, és az ügy iratait a napokban vádemelési javaslattal az illetékes ügyészségnek megküldte.​

Ajánlott videó

Olvasói sztorik