Közélet

Huncut mosollyal szaladt a pofonba a Fidelitas

Tuktukra szerelt plakáttal üzent a Fidelitas az Indexnek, pedig pár éve még Simicska Lajos pacsijáért nyomult az elnökük. A kommentelők is szétszedik a Fidesz ifijeit.

Huncut kedvében van a Fidelitas, derült ki szerdán, amikor a Fidesz ifjúsági fiókszervezete beállított egy furgont az Index székháza elé. Ezt megíratták a propagandalap Origóval és kitették a Facebookra (épp azzal az állapottal, hogy “huncut kedvében van”).

Arra próbáltak mókásan utalni a kis háromkerekű Piaggio-furgonra tett Simicska Lajos-plakáttal, hogy az Index a korábbi Fidesz-barát oligarcha közelébe került (ennél sokkal bonyolultabb a konstrukció, itt szépen leírtuk). Matricáztak is, plakátoltak is, úgy tűnik, a Fidelitasra lett bízva az egész Simicska-médiabirodalom lejáratása és összemosása a Jobbikkal. Mindenesetre a mostani akciósorozat is tele van hibákkal.

Az egy dolog, hogy kiderült, a matricázás miatt hat fidelitasost kitiltott az Országházból Kövér László házelnök, de a mostani Index elé kitett plakátjuk is maximum a legelvakultabb híveiket győzhette meg. A 444 rájött ugyanis, hogy egy olyan fotót tettek a plakát szürke szívecskéjébe, aminek kínos a háttere a Fidelitasra nézve.

Simicska Lajos konfliktusai ha fű alatt is, de már 2014 őszén is léteztek Orbán Viktorral. Szeptemberben tőle szokatlan módon nyilvános lovardaavatót tartott Sárváron, ahol fotóztatta magát és felvonultatta támogatóit.

Az első között rohant vele kezet fogni Ágh Péter, a Fidelitas elnöke 2015-ig, aki ma a Fidesz országgyűlési képviselője. És a slusszpoén: az említett, a plakátra tett fotó is ott, Sárváron készült.

A kommentelők is értékelték

A legtöbb kommentelő azt rója fel a Fidelitasnak, hogy közpénzből tolják a propagandát, illetve hogy mennyire dörglöőztek korábban Simicskához, most mégis ellene mennek. De szerencsére az ifjúsági szervezet mellett is kiáll valaki. Lássuk a pro véleményt:

Haha! 😂 a hányadék Simlis-cska és slepje 😂 ezek azt hiszik a magyar hülye. Így kell ezekkel a libnyafokkal bánni, csak nyivákoljanak továbbra is.

És egy kontra:

CITÁLJÁTOK MEG A BAJSZUKAT DURVÁN!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik