Közélet

A kormány nem változtat a bevándorlási szabályokon

24.hu
24.hu

hírfaragó. 2017. 05. 03. 16:04

Az eddigi tárgyalások eredménytelenek voltak, ezért a kormány “nem kíván változtatni a bevándorlásügyi szabályokon”, közölte a Kormányzati Tájékoztatási Központ.

Hozzátették: ha a brüsszeli bizottság jogi eljárást indít, készen állnak a jogi vita megvívására.

Közleményükben felidézték, hogy a magyar kormány folyamatos egyeztetéseket folytatott az Európai Bizottság tisztségviselőivel az érvényes magyarországi bevándorlási szabályokról.

A kormány számára a legfontosabb a tranzitzóna megtartása.

A Kormányzati Tájékoztatási Központ azt írta: a tárgyalások során az Európai Bizottság tisztségviselői több ponton is kritizálták a bevándorlási szabályokat, a tranzitzóna működését és a kerítés létesítését.

Ezek közül a kormány “hajlandónak mutatkozott arra”, hogy – a gyerekekhez hasonlóan – a fiatalkorú migránsokat a tranzitzóna helyett Magyarországon egy őrzött, ifjúsági táborban helyezzék el kérelmük elbírálásáig. Akkor ha – valós életkoruk megállapítása érdekében – vállalják a DNS-vizsgálatot.

Ez a kompromisszum az Európai Bizottság tisztségviselői számára nem volt elegendő, a tranzitzóna létét kifogásolják. A magyar kormány viszont a tranzitzónát “minden körülmények között fent kívánja tartani”, mert az a kerítéssel együtt “garantálja a magyar polgárok és Európa biztonságát”.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

The rescued private owned submarine UC3 Nautilus that sank on Friday 11. August, are dragged into Copenhagen Harbor 12. August 2017 by the Salvage ship Vina. The Swedish journalist Kim Wall which was on board the submarine is still missing. Owner and Captain Peter Madsen was rescued and charged with negligent manslaughter. (Foto: Jens Noergaard Larsen/Scanpix 2017)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.