Közélet

Haris visszaszólt Szanyinak: “Sem Rád, sem a Hozzád hasonlókra nincs már szüksége Magyarországnak”

szanyi tibor (szanyi tibor, albertirsa)
szanyi tibor (szanyi tibor, albertirsa)

Szanyi Tibor MSZP-s politikus a Fideszhez köthető PestoSrácok blognak adott interjúban arról beszélt, hogy a Momentum Mozgalmat akár a kormánypárt is pénzelheti, Haris Éván keresztül. Szó szerint így fogalmazott:

Miért lennék irigy egy fondorlatokkal teli, nem túl korrekt mozgalomra? Akár hiszi, akár nem, az MSZP-n belül már hónapok óta nyílt titok volt, hogy a Haris Éva gründol valamit, és milyen érdekes, hogy a Momentum mögött éppen Haris Éva, meg a pénze tűnik fel. Ez számomra világosan az Éva műve, mert ingatlanmogul férje segítségével megvan az a képessége, hogy finanszírozzon egy új alakulatot.

Haris Éva Facebook-oldalán közölt nyílt levelet Szanyi Tibornak, amelyben arról ír, hogy többször is segített ifjúsági mozgalmakat, korábban aszocialista fiatalokkal hozta létre a klubnext hálózatot és valóban egy kicsit korábban találkozott a Momentummal, mint mások, azonban

Nagyon szívesen mondanám, hogy én vagyok a mágus, akiktől ez a csoport ilyen jó, de csalódást kell okozzak. Néhányukkal való rövid találkozásunkkor meglepődtem a profizmusukon, a stratégiai készségükön, a műveltségükön, az elszántságukon és az összetartásukon. Az a rossz hírem Neked és a pilhálféléknek, hogy nemhogy nem kellett tanácsot adni Nekik, de magam tanultam Tőlük, így egyetlen segítségnek maradt két tucat leharcolt szék és néhány asztal, ami a saját tagdíjukból bérelt szuterénjükben segített az elindulásban. A Fidesznek Soros György segített irodát intézni, nekik ennyivel én.

Haris kiemeli: érdekes, hogy Szanyi éppen a Fidesz “házilapjában” titulálja Fidesz-bérencnek őt, ezzel kapcsolatban ügyvédjéhez fordul. Volt egy ennél rosszabb híre is az MSZP-s politikus számára:

Ha még senki nem mondta volna, lefőtt a kávéd, sem Rád, sem a Hozzád hasonlókra nincs már szüksége Magyarországnak. Tudom, hogy most minden manővert megpróbálsz, hogy EP képviselő maradhass, ha adhatok egy tanácsot, ez nem jó track, a Fidesz nem fog megvenni. Én évekkel ezelőtt visszavonultam, tedd Te is ezt. Add át a terepet azoknak a fiataloknak, akik képzettebbek, intelligensebbek, elegánsabbak és józanabbak mint Te.

Haris bejegyzésére Szanyi így reagált:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik