Élet-Stílus

Ő Kevin, a világ legmagasabb kutyája, akit gyakran lónak néznek, de retteg a porszívóktól

Kedvenc elfoglaltsága a kanapén szunyókálás.

Egy iowai család házi kedvencét, Kevint nemrég kiáltották ki a világ legmagasabb kutyájának. A Gunniess világrekorder dán dog azonban nem szállt el magától, sőt, a gazdái szerint sem a hírnevével, sem a nagyságával nincs tisztában, ugyanis mindent szeret megcsinálni, amit kistestű kutyák szoktak.

Kevin amúgy a Reszkessetek betörők! főhőséről kapta a nevét, és egy hároméves gyerek átlagos magasságával bír (97 centiméter). Ez mintegy húsz centivel haladja meg a dán dogok átlagát, ami miatt gyakran nézik kisebb lónak az emberek. Amúgy rendkívül barátságos, még a macskákat is csak tisztességből kergeti meg olykor, de nem bántja őket. Az automata porszívótól viszont szabályosan retteg.

Nem engedi két méternél közelebb jönni, akkor inkább felugrik és elszalad előle

–  mesélte Tracy Wolf, Kevin egyik gazdája, aki azt is megosztotta, hogy a családban jó ideje mondogatták már, hogy az övék a világ legmagasabb kutyája, mielőtt hivatalosan is kiderült, hogy nem csak hazabeszélnek. A dán dogot amúgy vaddisznók becserkészésére tenyésztették, és Kevin szokott is olykor kergetőzni, de azért túlmozgásosnak nem neveznénk: kedvenc elfoglaltsága a kanapén szunyókálás, amit akkora átéléssel végez, hogy alig tudják felébreszteni egy-egy séta előtt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik