Közélet

Az olimpia mellett Orbánt is megfúrnák a politikai árvák

A kormányfővel együtt az egész politikai elitet leváltanák.

Mint korábban megírtuk, hamarosan párttá alakul a Momentum Mozgalom, amely csütörtökön kezdi aláírásgyűjtését az olimpiaellenes népszavazáshoz. Fekete-Győr András elnök az ATV-ben arról beszélt, hogy nemcsak Orbán Viktort, hanem a politikai elitet is leváltanák, céljuk a politikai kultúra megújítása.

Felnőtt egy új politikai generáció. A közösségünket politikai árvák alkotják, olyan fiatalok, akiket a közös felelősség érzése, a tettvágy hozott össze. Nem akarunk elmenni ebből az országból, nem akarunk emigrálni, itt fogunk maradni, és mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy a politikai kultúrát megújítsuk.

Az Egyenes Beszéd című műsorban Orosz Anna aktivista azt mondta, szervezetük egyik nagy erőssége, hogy a jobb- és a baloldalt össze tudják egyeztetni, tudnak egymástól tanulni. 2017-ben a jobboldalnak része kell, hogy legyen a szolidaritás, a baloldalnak egy egészséges nemzettudat.

Az elnök szerint a jelenlegi politikai elitnek azért kell távoznia, mert az elmúlt 27 évben hiába próbáltak tenni az országért, „számukra ez csak egy beteljesületlen álom maradt”. A mozgalom politikájának alapja  a jövő. Ez azt jelenti, hogy az országnak alkalmazkodnia kell a technológiai forradalom új kihívásaihoz. A jelenlegi politikai elit erre képtelen, nem is érti meg a fiatalokat.

Minden erőt megmozgatnak, hogy ne csak Budapesten érjék el az embereket, hanem vidéken is. A budapesti olimpia ellen azért lépnek fel, mert drága, és a pénzt másra költenék.

Büszkék vagyunk a sportolóinkra és az eredményeinkre, ugyanakkor meg kell kérdezni az embereket, hogy a sok milliárd forintot mire költenék el, és milyen jövőbe fektetnének. Mi azt mondjuk, hogy nem az olimpiába kell fektetni a pénzt, hanem az egészségügybe, az oktatásba, a vidéki infrastruktúrába.

Orosz Anna azt is gondnak nevezte, hogy a fejlesztések Budapestre irányulnának, de a pénzt az országos költségvetésből fizetnék. Az aláírásgyűjtéshez aktivisták jelentkezését várják, és a honlapjukról is letölthető lesz az ív.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik