Közélet

Perelheti a főváros az elmúltnyolcév embereit a 4-es metró miatt

Ha vissza kell fizetni uniós támogatást a 4-es metró miatt, Tarlós István a 2010 előtti embereken és cégeken verné le. A főpolgármester úgy tudja, Alstom-ügyben már van 3 gyanúsított.

A főváros az állammal együttműködve polgári pereket indítana, ha a 4-es metró beruházásához kapcsolódó uniós támogatásokból pénzt kellene visszafizetni. Ezt Tarlós István főpolgármester helyezte kilátásba szerdán, a Hír Tv Magyarország élőben című műsorában, hozzátéve, nincs még olyan uniós döntés, ami visszafizetési kötelezettségről szólna.

Tarlós azt mondta, ha komoly uniós büntetés lesz, akkor a kormány és a városvezetés polgári peres eljárás keretében meg fogja találni azokat a cégeket és személyeket, akik 2010 előtt a várost és az államot ilyen helyzetbe hozták. A főpolgármester elmondta azt is: úgy tudják, az Alstom-metrókocsik 2006-os közbeszerzése miatt folyó ügyészségi eljárásban három gyanúsított van.

A 3-as metró szerelvényeinek felújításáról Tarlós azt közölte, megkapták szerdán a típusengedélyt a felújított metrókocsik. Most már bizonyos, hogy tavasztól sorozatban érkeznek a felújított szerelvények. Tarlós István közölte azt is, hogy a Bálna Budapest rendezvényközpont eladására újra pályázatot írnak ki.

(MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik