Közélet

Dúró Dóra: A Habony Művek hírhamisításai Rákosit idézik

A Jobbik pereket, hatósági eljárásokat indít.

A párt több sajtóorgánum ellen indít pert hírhamisítás miatt – közölte a parlament kulturális bizottságának jobbikos elnöke. Dúró Dóra azt mondta, “a fideszes médiabirodalom” Terry Black és Zuschlag János bevetése után a hírhamisítástól sem riad vissza, hiszen a TV2 meghamisította Vona Gábor egyik nyilatkozatát.

Amikor a Jobbik elnöke arról beszélt, hogy járt értelmiségi összejövetelekre, éppen Orbán Viktor polgári körébe, akkor a mondat második fele nem szerepelt a Tényekben.

A Jobbik médiahatósági panaszbeadvánnyal él és polgári pert indít a csatornával szemben, de perre számíthat a Pesti Srácok, az Origo, a Lokál és a Ripost is – sorolta Dúró Dóra.

A közszolgálati média is hasonló eszközökkel él, az M1 híradójában is megvágták a kifogásolt mondatot, a Ripost pedig az MTI-nek lett fontos hivatkozási pontja az elmúlt időszakban – közölte a Jobbik politikusa.

Szerinte az elmúlt időszakban több helyreigazítási pert is nyertek az érintett sajtóorgánumokkal szemben, és továbbiak is folyamatban vannak. Dúró Dóra az ezekben a lapokban megjelent cikkeket annak tulajdonította, hogy próbálják lejáratni, elhitelteleníteni pártját, amely véget vetne a letelepedésikötvény-biznisznek.

Hol vannak a fideszes férfiak?

– kérdezte. Azt kérte, álljanak ki, “ne egy Terry Blacket küldjenek maguk helyett”, szakpolitikai javaslatukra ne hazugságokkal válaszoljanak. Dúró Dóra szóvá tette a KDNP hallgatását is.

Amikor a jobbikos politikust arról kérdezték, miért nem emeltek szót korábban a kuruc.info magánéletben kutakodó írásai ellen, azt felelte: a portál előtt is voltak ilyen eszközök, de az a politikai kultúra, hogy egy párt szakpolitikai javaslatára egy “nyilvánvaló hazugsággyár” a válasz, nem volt jellemző Magyarországon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik