Pénzügy

Szégyenlistán Berki, Zuschlag, Portik

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) közzétette nagy adósait.

 

Több ismerős név is feltűnik a NAV nagy adósokat felsoroló legfrissebb, harmadik negyedéves listáján – írja a napi.hu. Az adóhatóság összesen 2671 olyan magánszemély és egyéni vállalkozó nevét, címét, adószámát tette közzé honlapján. Nekik a 10 milliósnál nagyobb adótartozásuk 180 napon át folyamatosan fennállt. Az összesítés a szeptember 30-i állapotot mutatja.

A NAV szerint több mint tízmillió forint az adótartozása Kozsónak, aki egyéni vállalkozóként, sződligeti címmel szerepel a listán, és nagy adós maradt Berki Krisztián, bár a valóságshow-szereplő, műsorvezető korábban azt közölte a gazdasági portállal, az adójogásza kezeli ügyeit, ő nem tud arról, hogy tartozása lenne. Baby Klári, az egykori Baby Sisters lányegyüttes tagja ugyanúgy a NAV-listán maradt, mint a börtönt is megjárt volt szocialista politikus, Zuschlag János (aki László is), aki állítólag adótanácsadónak készül.  A NAV adatai szerint adós a fegyházbüntetését töltő egykori nagyvállalkozó Portik Tamás. 

Nagyadós Gulya András és édesanyja, Gulya Viktória, a hozzájuk köthető tanácsadó Geuronet Bt. pedig a 100 milliónál nagyobb adótartozást felhalmozó cégek listáján szerepel. A listán több külföldi nevű (főleg kínai) szerepel, de akadnak külföldi lakóhellyel rendelkezők (főleg ukrán, de román, német és olasz településen bejelentettek), illetve lakcím nélküliek is.

Az adóhatóság azt nem részletezi, hogy egy-egy magánszemély pontosan mennyivel adós, így csak annyi tudható, hogy a 2671 ember összesen több mint 26 milliárd 710 millió forinttal tartozik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik