Közélet

Sorosozással örvendenek a keresztényüldözés elleni államtitkárságnak

Medvegy Gábor
Medvegy Gábor

hírszerkesztő. 2016. 09. 14. 07:12

Az MTI még a kommenteket is idézi az amerikai Katolikus Hírügynökség beszámolója alól.

A magyar állami hírügynökség büszkén számol be arról, hogy a denveri székhelyű Katolikus Hírügynökség tudósítása „elismeréssel adózik a keresztényüldözéssel foglalkozó új magyar kormányzati hivatal létrehozásának és a magyar törekvéseknek”.

Mint ismeretes, nemrég született döntés arról, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériumában keresztényüldözés elleni helyettes államtitkárság jön létre.

A Katolikus Hírügynökség idézi Balog Zoltánt, aki arról beszélt, hogy a kereszténység a legjobban üldözött vallássá vált, sőt, hivatkoznak egy 2014-es jelentésre is, amelyet a „Segítség a Szükséget Szenvedő Egyháznak” nevű szervezet állított össze, és nem kevesebbet állít, mint hogy „egyre romlik a vallásszabadság helyzete az Egyesült Királyságban, Németországban, Franciaországban és Hollandiában”.

Szerencsére van, aki sorosozzon az MTI helyett

Az MTI még a Katolikus Hírügynökség beszámolójához érkezett olvasói kommenteket is idézi. „A cikk után közölt kommentárok mindegyike az elismerés, sőt, a lelkesedés hangján szól a magyar kezdeményezésről” – írják.  A cikkhez egyébként szerda reggelig összesen öt hozzászólás érkezett, ebből hármat szerepeltet hírében az MTI.

„Brávó! Magyarország a világ vezetője az üldözött keresztények globális védelmében, olyan misszió ez, amelyet a valaha még nagy Egyesült Államoknak kellett volna kezdeményeznie” – írja egy hozzászóló, egy másik szerint pedig „a harmadik évezredben ez a legjobb hír, amit eddig hallottam a keresztények üldözése elleni harcot illetően”. Egy harmadik kommentelőt is idéznek, aki azt írta: „A keresztényeknek fel kell ébredniük. Most az iszlám jelenti a fenyegetést. Az új bolsevikok felemelkedése ismeretlen fenyegetés, amely olyan emberekhez kötődik, mint a Magyarországról származó George Soros”.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

CANNES, FRANCE - MAY 21:  Nicole Kidman departs after the 'How To Talk To Girls At Parties' screening during the 70th annual Cannes Film Festival at on May 21, 2017 in Cannes, France.  Celebrities, fans and the movie world have descended on Cannes for this year's festival of the screen. For seventy years The Croisette Boulevard has always been the centre of athe place watch the rich and dandy and people from all walks of life to promenade.  (Photo by Christopher Furlong/Getty Images)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.