Közélet

Orbán Ráhel Bahreinben: a konzul és a miniszter sajtósa is hibázhatott

Orbán Ráhel tavaly szeptemberben Bahreinben járt férjével, Tiborcz Istvánnal, ahol a bahreini Olaj és Gázügyi Hatóság honlapján megjelent cikk szerint Abdul Husszain bin Ali Mirzával, az ország energiaügyi miniszterével találkozott , hogy gáz- és energiaügyekről tárgyaljanak.

A miniszterelnök lánya később közleményben jelezte, hazugság minden erről szóló hír, a meetingen szintén résztvevő bahreini konzul, Garamvölgyi Balázs pedig úgy emlékezett vissza, hogy többek közt gyöngyhalászati hagyományokról szóló sztorikat hallgattak végig.

Görög Ibolya protokollszakértő az Indexnek elmondta, jellemző, hogy ha a mindenkori miniszterelnök családtagja megérkezik egy kis országba, akkor a külképviselet kiemelt figyelemmel foglalkozik a családtagokkal.

Mint fogalmazott, elképzelhető, hogy túl lett pörögve Orbán Ráhel látogatása. Hozzátette, hibázott a bahreini miniszter sajtósa is, amikor Orbán Ráhel – állítólagos – magánútját hivatalosnak állította be.

A lap egy arabul értő és beszélő segítőjével megnézte a helyi híroldalok adatbázisát, de még az európai eseményekkel vagy vezetők látogatásaival leginkább foglalkozó al-Vaszat és az al-Ajam sem számolt be a találkozóról.

A cikket egyébként szerdára teljesen átírták.

 

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik