Közélet

Feljelentést tesznek Orbán Ráhel bahreini tárgyalása miatt

Az Együtt arra kíváncsi, milyen olaj- és gázügyei lehetnek a miniszterelnök lányának az arab monarchiában.

Feljelentést tesz az Együtt elnöke amiatt, hogy a bahreini Olaj és Gázügyi Hatóság honlapjára felkerült hír és képek szerint Orbán Ráhel, a miniszterelnök lánya, valamint férje, Tiborcz István tavaly tárgyaláson vett részt az arab monarchia energiaügyi miniszterével.

Szigetvári Viktor elfogadhatatlannak tartja, hogy bár Tiborcznak és Orbán Ráhelnek nincs állami tisztsége, mégis minden jel szerint a magyar állam és gazdaság fontos ügyeiről tárgyalhatnak Bahreinben. Ezzel kapcsolatban felmerül, hogy milyen olaj- és gázügyeik lehetnek ott, illetve mi közük a magyar állam olaj- és gázügyeihez, valamint járnak-e más országokba is tárgyalni – áll az Együtt közleményében.

Azt már tudjuk, hogy Orbán Viktor Magyarország leggazdagabb embere, rejtett vagyonát strómanok kezelik, de most már azt is látjuk, milyen, amikor a családot küldi tárgyalni a saját érdekében – írta Szigetvári, aki a Miniszterelnökséget és a Külügyminisztériumot is felszólította, hogy adjon magyarázatot.

A politikus befolyással való üzérkedés gyanúja miatt tett feljelentést.

Szigetvári felháborítónak tartja Orbán Ráhel közleményét, szerinte az nem csupán kioktató és pökhendi, de még az eredeti hírt megjelentető bahreinieket is lehazugozza.

Az Együtt írásbeli kérdést is intéz Orbán Viktorhoz, melyben az után érdeklődik, hogy családtagjainak mi köze a magyar állam olaj- és gázügyeihez.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik