orosz mihály zoltán (orosz mihály zoltán)
Közélet

Felszívódott az érpataki polgármester, a rendőrök nem tudták elővezetni

24.hu
24.hu

hírgyáros. 2016. 06. 09. 16:59

Orosz Mihály Zoltán, Érpatak polgármestere jogosulatlanul használt doktori címet, emiatt kellett volna megjelennie a Püpökladányi Járási Bíróságon, ezt azonban nem tette meg. A nyíregyházi rendőrök végigjárták az Orosz által bejelentett állandó lakcímet és tartózkodási helyeket, de sehol sem találták – számolt be a Népszabadság.

A polgármestert nem jogerősen, bűncselekmény hiányában felmentették, ugyanis tette nem bűncselekmény, ha viszont szabálysértés volt, akkor már elévült.

A Debreceni Törvényszék sajtószóvivője a lapnak elmondta: Orosz Mihály Zoltán 2012. augusztus 30-án a Debreceni Járási Hivatal Okmányirodájában új okmányt igényelt. Bemutatott egy latin nyelvű oklevelet, amellyel doktori címét igazolta, az okirat alapján a vádlott neve elé a személy és lakcímnyilvántartásban doktori címet jegyeztek be, illetve az újonnan kiállított személyi igazolványon is a dr. Orosz Mihály Zoltán név szerepelt.

A Debreceni Járási Ügyészség vádirata szerint az érintett teológiai akadémia nem államilag elismert felsőoktatási intézmény, így doktori cím adományozására nem jogosult, melyről a vádlott tudomással bírt. A perbeszédben vizont változtatott az ügyész, megítélése szerint mégsem történt bűncselekmény, mivel a személyazonosságot ugyanúgy meg lehetett állapítani. A polgármester legfeljebb szabálysértést követhetett el, az azonban már elévült.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Harry Potter author J.K Rowling attends the world premiere of Harry Potter and the Deathly Hallows - Part 2 in central London on July 7, 2011.  Thousands of Harry Potter fanatics screamed for the stars of the epic movie series as they hit the London red carpet for the final film's world premiere.
AFP PHOTO / CARL COURT / AFP PHOTO / CARL COURT
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.