Közélet

Felszívódott az érpataki polgármester, a rendőrök nem tudták elővezetni

orosz mihály zoltán (orosz mihály zoltán)
orosz mihály zoltán (orosz mihály zoltán)

Orosz Mihály Zoltán, Érpatak polgármestere jogosulatlanul használt doktori címet, emiatt kellett volna megjelennie a Püpökladányi Járási Bíróságon, ezt azonban nem tette meg. A nyíregyházi rendőrök végigjárták az Orosz által bejelentett állandó lakcímet és tartózkodási helyeket, de sehol sem találták – számolt be a Népszabadság.

A polgármestert nem jogerősen, bűncselekmény hiányában felmentették, ugyanis tette nem bűncselekmény, ha viszont szabálysértés volt, akkor már elévült.

A Debreceni Törvényszék sajtószóvivője a lapnak elmondta: Orosz Mihály Zoltán 2012. augusztus 30-án a Debreceni Járási Hivatal Okmányirodájában új okmányt igényelt. Bemutatott egy latin nyelvű oklevelet, amellyel doktori címét igazolta, az okirat alapján a vádlott neve elé a személy és lakcímnyilvántartásban doktori címet jegyeztek be, illetve az újonnan kiállított személyi igazolványon is a dr. Orosz Mihály Zoltán név szerepelt.

A Debreceni Járási Ügyészség vádirata szerint az érintett teológiai akadémia nem államilag elismert felsőoktatási intézmény, így doktori cím adományozására nem jogosult, melyről a vádlott tudomással bírt. A perbeszédben vizont változtatott az ügyész, megítélése szerint mégsem történt bűncselekmény, mivel a személyazonosságot ugyanúgy meg lehetett állapítani. A polgármester legfeljebb szabálysértést követhetett el, az azonban már elévült.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik