Budapest, 2013. október 1.
A Magyar Nemzeti Bank (MNB) neve a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének (PSZÁF) korábbi székházán Budapesten 2013. október 1-jén. Szeptember 16-án Országgyűlés elfogadta az MNB-ről szóló törvényt, amely összevonja a jegybankot és a PSZÁF-ot, ez utóbbi megszüntetésével.
MTI Fotó: Szigetváry Zsolt
Közélet

DK: az EU vizsgálódik Matolcsyék ellen

24.hu
24.hu

2016. 03. 24. 11:05

A párt szerint súlyos büntetést jelenthet hazánkra nézve, ha azt állapítják meg, hogy szabálytalanságok történtek a jegybanki költekezések során.

A Demokratikus Koalíció szerint uniós vizsgálatok folynak a Magyar Nemzeti Bank ellen.

A párt ügyvezető alelnöke és EP-képviselője, Molnár Csaba az Európai Bizottsághoz fordult amiatt, hogy a jegybank többségi tulajdont szerzett a Budapesti Értéktőzsdében, így egyszerre tölti be az egymással összeférhetetlen felügyeleti és forgalmazói pozíciókat. A már korábban megindult vizsgálat a több százmilliárdos jegybanki költekezést is vizsgálta – közölték.

A pénzügyekért felelős uniós biztos arról tájékoztatta Molnárt, hogy ha megszületik az Európai Unió Bíróságának ítélete, a banknak kötelessége megtenni az abban foglaltak teljesítéséhez szükséges intézkedéseket, ami minden bizonnyal súlyos pénzügyi korrekciót vonhat maga után.

A párt szerint Matolcsy György „hazárdjátéka” veszélyezteti Magyarország pénzügyi stabilitását, és ha elmarasztaló ítélet születik, az európai nagyságrendben is súlyos büntetést jelenthet hazánkra nézve. „Ha hazánkat megbüntetik, Matolcsy Györgynek kell elszámolnia” – írják.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Budapest, 2016. augusztus 15.
Az olasz Giuseppe Gesso (b2) és Domenico Arganese (b), valamint az ausztrál Tess Gouldsmith italt rendel a Szimpla romkocsmában, Budapesten 2016. augusztus 14-én. Az összesen hatfős baráti társaság tagjai Ausztráliából, Angliából és Olaszországból érkezett a fesztiválra. A fiatalok idén fejezték be egyetemi tanulmányaikat és a nyarat európai utazással töltik. A fesztivál zenei programján kívül kíváncsiak Budapest látnivalóira és a magyar ételkülönlegességekre is.
MTI Fotó: Balogh Zoltán
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.