Közélet

Tévedések vígjátéka zajlik a “megsemmisült” CD körül

CDk (cd,)
CDk (cd,)
A rendőrség közölte: a belvárosi ingatlanügyekkel kapcsolatos perek egyik kulcsbizonyítéka mégse semmisült meg, szóval valaki nem mondott igazat.

Vért izzad a rendőrség az V. kerületi ingatlanügyek körülötti nyomozással, ezt elvileg alátámasztotta Juhász Péter kerületi képviselő Facebook-bejelentése is. Az Együtt politikusa csütörtök reggel közölte, hogy a 800 eladott ingatlan listáját tartalmazó CD megsemmisült a rendőrségen. Juhász hosszan mérgelődött e tényen, csakhogy délután az ORFK kiadott egy közleményt, ezt:

A bíróság által kért adathalmaz – egy folyamatban lévő nyomozás nyomozati iratainak részét képező több száz A3-as oldalnyi nyomtatott iratmennyiség – az eljáró hatóság rendelkezésére áll, sőt az eljáró bíróság számára is beszerezhető.

A rendőrség nem adott az adatszolgáltatást kérő bírónak olyan tartalmú választ, amelyben a fájl sérülésére hivatkozott volna.

Szóval nincs megsérült adathordozó, bár Juhász egy bírósági végzésről mellékelt egy fotót, miszerint

a rendőrség mellékelt tájékoztatójában utalt technikai ok a fájl megsérülése, ezért elektronikus úton sem tudják a bíróság részére megküldeni a kért iratot, erről rövid úton tájékoztatták a bíróságot.

Szóval valaki félreértett valakit.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik