Közélet

Nem adták oda időben az MSZP-nek a választási irodás felvételeket, így nem tudtak fellebbezni

“Kikértük a térfigyelő kamerák teljes felvételét. Kiderülhetett volna belőle, hogy fogadták a kopaszok Erdősinét, amikor megérkezett az NVI előterébe. Az is, hogy Erdősiné kísérője beszélgetett-e a kopaszokkal.”

Ezt mondta ma a 444 szerint Nyakó István szocialista politikus, akit korábban a Nemzeti Választási Irodában tucatnyi kopasz akadályozott meg abban, hogy leadja a népszavazási kezdeményezését. Helyette Erdősi Lászlóné, egy civil, aki egyébként egy ősfideszes polgármester felesége, adta le a sajátját.

Azt már több helyen megállapították, hogy a kopaszok megsértették a választási rendet, de eddig mindig az derült ki, hogy nem tudni, milyen viszonyban voltak Erdősinével. Ezért nem lehetett emiatt visszavonni erdősiné kérdését.

A viszonyt tisztázhatta volna a térfigyelő kamerák teljes felvétele, ami felvette azt is, amikor hajnalban megkérkeztek a kopaszok. Kiderült volna, köszöntötték-e egymást.

Március 2-án kérték ki a videót, de az NVI túl sokáig gondolkodott azon, kiadja-e, ezért ma letelt a fellebbezés határideje. Még az adatvédelmi hatósághoz is fordultak, nem lenne-e jogsértő kiadni a felvételt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik