Közélet

Plagizált az igazgatónő, de nem baj, mert a Kliknél beszélgettek vele, mielőtt felvették

24.hu
24.hu

2016. 03. 04. 17:45

A balassagyarmati Balassi Bálint Gimnázium igazgatónőjének az iskoláért és a gyermekekért végzett munkájával a tantestület, a tankerület, és a helyi önkormányzat is elégedett. A tankerület szakmai véleményének kialakítását elsősorban a pályázati anyag megismerését követő, személyes elbeszélgetés alapozta meg, valamint tekintetbe vettük a tantestületi és alkalmazotti közösség véleményét. Az igazgatónő szakmai alapon maximálisan megfelel a feltételeknek.

Ezt a közleményt adta ki a Klik arra a hírre, hogy honlapokból merített és más pedagógusok munkáiból vett át részeket balassagyarmati Balassi Bálint Gimnáziumban Fényes-Bók Szilvia.

A Népszabadság információi szerint minderről a Klik és Balog Zoltán emberminiszter tárcája is tudott, de a „szerzői jogi aggályokat” nem tartották akadálynak. Az igazgató szerint azért az egyezés, mert „szakmai evidenciákat” fogalmazott meg.

A lapnál összesen öt oldal, idézőjelek nélkül átemelt szöveget fedeztek fel a szellősen megírt, képekkel gazdagon illusztrált, 47 oldalas szakdolgozatban.

Úgy számolnak, a 2015 márciusában beadott mű legalább 11 százaléka plágiumgyanús. Van, ahol csak néhány bekezdést emelt át az igazgató, akad, ahol komplett oldalt.

Hanesz József, a Klik akkori első embere tudott a plágiumról. De nemcsak őt, hanem az EMMI korábbi államtitkárát, Czunyiné Bertalan Juditot, sőt, az emberi erőforrások miniszterét, Balog Zoltánt is informálták a botrányos ügyről.

Ugyanis az iskolát korábban húsz évig irányító, a posztra pedig Fényes-Bókkal egyöütt pályázó Borenszkiné Imre Éva levelet írt erről nekik.

Az új igazgató levélben azt válaszolta a Népszabadságnak, hogy a kifogásolt gondolatok „szakmai evidenciák, amelyeknek sokszor az elsődleges forrását is nehéz megtalálni, ha alaposan kutatna, máshol is ráakadna lábjegyzet nélküli idézésükre.”

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Local demonstrators march with a flag with the image of Russian President Vladimir Putin and Hungarian Prime Minister Viktor Orban close to the headquarter of the governor FIDESZ party at Heroes Square as students, teachers of the Central European University and their sympathizers protest in downtown Budapest on April 9, 2017. 
Hungarian lawmakers approved legislation that could force the closure of a prestigious Budapest university founded by US billionaire investor George Soros, sparking fresh protests. The English-language Central European University (CEU), set up in 1991 after the fall of communism, has long been seen as a hostile bastion of liberalism by Prime Minister Viktor Orban's government.  / AFP PHOTO / ATTILA KISBENEDEK
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.