Közélet

Még 11 milliárdot költenek a közszolgálati egyetemre

2014 márciusára csak a Ludovika campus egyes projektelemei készültek el: a Ludovika főépületének rekonstrukciója és a Ludovika tér rendezése, valamint a terület előkészítése további projektelemek fogadására. Tavaly szeptember óta üzemel a közigazgatás-tudományi kar új kollégiuma, és hamarosan megnyílik az ahhoz kapcsolódó Campus tér is – írja a Népszabadság a Fürjes Balázs kormánybiztos vezette Kiemelt Kormányzati Beruházások Központja Nonprofit Zrt.-re hivatkozva.

Az idei kormányzati forrásokból új oktatási épület és egy szabadtéri pályákkal is rendelkező sportközpont épül. Utóbbiban egy nagyobb úszó- és egy kisebb oktatómedence mellett egy kézilabdára, kosárlabdára is alkalmas multifunkciós főpálya és egy edzőpálya kap helyet, körötte 1350 fős lelátó.

Az épület mellett hatpályás futókört, kültéri sportpályákat alakítanak ki. A nyitást 2018 őszére tervezik. Az alapvetően oktatási célokat szolgáló sportlétesítményt a józsefvárosiak is használhatják majd.

A campus részeként speciális oktatási épület, illetve kollégium épül a leendő rendőrtisztek számára, ezenfelül megújul a lovarda, a Ludovika szárnyépülete és az egykori vívóterem is. A projekt utolsó ütemében, 2018-ra befejeződik a 10 000 négyzetméteres Orczy-kert rekonstrukciója is, amely így a legszebb budapesti közkertek egyike lehet. A park szintén nyitva áll majd Józsefváros lakosai előtt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik