Közélet

A botrány közepette is együtt szórakozott Habony a Szépművészeti igazgatójával

Kiderült: a kikölcsönzött festményeket csak a kiadás előtt ellenőrizték, utána már nem foglalkoztak azzal, hogy épségben vannak-e.

A képkölcsönzési és terembérleti botrány közepette is együtt szórakozott szerdán este Habony Árpád, a miniszterelnökhöz közel álló fantomtanácsadó és Baán László, a Szépművészeti Múzeum igazgatója – írja a HVG.hu. Nagy Boglárka kiállítás-megnyitóján vettek részt – a portál úgy tudja, a festőnő Habony Árpád barátnője, erről Náray Tamás divattervező beszélt egy videóriportban. A Kempinski Hotelben tartott kiállítás-megnyitóra több lap is próbált bejutni, de nem engedték be őket.

Az eseményen Andy Vajna kormánybiztos is jelen volt, és bemutatták Vajna Tímea gyémántboltjának új tavaszi ékszerkollekcióját – írják.

A Magyar Nemzet arról ír: a Szépművészeti Múzeum arról még megbizonyosodott, hogy kiváló állapotban kerülnek a kikölcsönzött festmények a Habony Árpádhoz köthető lakásba, de azután, hogy visszakerültek a képek, már nem történt ellenőrzés. Pedig az intézmény a múlt héten még azt állította: felelősen kölcsönözték a 300 millió forint értékű műalkotást, és még a közvetett veszélye sem állt fenn a képek sérülésének.

Sőt, azt mondták: az ügylet közben is végeztek ellenőrzéseket, pedig a Magyar Nemzet birtokába került dokumentumok szerint ez egyszerűen nem igaz. Elmaradt a műkincsek szállításakor kitöltendő ún. „utaztatási dokumentáció” elkészítése is, pedig a Szépművészeti korábbi vezető restaurátora szerint ez biztosítaná, hogy a műkincsek sértetlenül érkeznek meg a helyszínre. A múzeum sajtóosztálya szerint viszont azért nem készült ilyen dokumentum, mert ezt nem is írja elő semmilyen jogszabály.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik