Budapest, 2016. február 6.
Palkovics László - eddigi felsõoktatási államtitkár, aki ezentúl oktatási államtitkár lesz - beszél Balog Zoltán, az emberi erõforrások minisztere (j) sajtótájékoztatóján Budapesten 2016. február 6-án.
MTI Fotó: Máthé Zoltán
Közélet

Palkovics: kéthetente ülésezhet a köznevelési kerekasztal

24.hu
24.hu

hírfaragó. 2016. 02. 08. 13:42

A kezdeti időszakban várhatóan kéthetente ülésezik majd a köznevelési kerekasztal – mondta Palkovics László oktatási államtitkár hétfőn újságírói kérdésre, Budapesten. Az államtitkár, aki a felsőoktatás mellett a köznevelési területet is felügyeli, a Klebelsberg Képzési Ösztöndíjak átadása után azt mondta: a kerekasztal két ülése között a felállítandó munkacsoportokban folyik majd a munka.

Jelezte: a kerekasztal keddi alakuló ülését Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere vezeti majd; részt vesz rajta Czunyiné Bertalan Judit eddigi köznevelési államtitkár, aki digitális tartalomfejlesztésért felelős kormánybiztosként folytatja munkáját, az egyik napirendi pontot ő terjeszti elő. A kerekasztalon szinte minden előzetesen felvetett probléma napirendre kerülhet majd – jegyezte meg Palkovics László.

Megerősítette: kétezer iskolával egyeztettek, a beérkezett véleményeket, jelzéseket csoportosítják és áttekintik majd az ülésen. A kerekasztal döntése lesz, mi az, amire azonnali megoldást kell találni, és mi az, amire szeptemberig.

A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ működéséről jelezte: áttekintik, hogy mely ügyeket lehet közelebb vinni az iskolákhoz, és aminek nem kell szükségszerűen központi kézben lennie, vissza lehet adni az intézményeknek.

Arra a felvetésre, hogy az államtitkárságok egyesítésével számítani kell-e elbocsátásokra a minisztériumban, azt mondta: a feladatok mennyisége nem változott, emiatt leépítések nem lesznek.

Az Oktatási Hivatal jövőjéről közölte: február 10-én lesz kormányülés, és azon születik majd döntés. Az Oktatási Hivatalt fontos egységnek tartja, a funkciója biztosan nem szűnik meg. Mint megjegyezte, a maga részéről azon az állásponton van, hogy a hivatalnak a jelenlegi formában kell megmaradnia.

További kérdésre az oktatási államtitkár jelezte: meg fogják vizsgálni, mi történt Gyöngyöstarjánban, és miért nem volt gázszolgáltatás az iskolában. Hozzátette: mára a helyzet rendeződött.

A gázszolgáltató péntek délután kapcsolta le a gázt az iskolában és az azzal egy rendszeren lévő önkormányzati intézményekben a számlák rendezetlensége miatt. Az iskolában emiatt hétfőn nem volt tanítás. Nagy Károly polgármester az MTI-nek elmondta, a gázt hétfő délelőtt kapcsolta vissza a szolgáltató, így kedden már újra lesz tanítás.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Visitors walk past a 5G logo during the Mobile World Congress on the third day of the MWC in Barcelona, on March 1, 2017. 
Phone makers will seek to seduce new buyers with artificial intelligence functions and other innovations at the world's biggest mobile fair starting today in Spain. / AFP PHOTO / Josep Lago
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.